@forye
  @forye
forye | Το "πολυπολιτισμικό" οθωμανικό σχέδιο για την Πελοπόννησο 1825-28 @forye | Uploaded September 2018 | Updated October 2024, 22 hours ago.
The "multicultural" ottoman plan for Peloponnese in 1825-1828.

Η ίδια απειλή εξόντωσης και αλλαγής του χριστιανικού πληθυσμού με μουσουλμάνους είχε ξαναεμφανιστεί στις προηγούμενες απόπειρες επανάστασης (1770, 1805). Το ενδιαφέρον στην περίπτωση του Ιμπραήμ ήταν η απροθυμία της Μ. Βρετανίας να επέμβει σύμφωνα με όσα υπέγραψε το 1827 στο Λονδίνο. Η απροθυμία αυτή μεταφράστηκε στην ημιτελή ναυμαχία του Ναυαρίνου και συνέπλεε με προηγούμενες ενέργειες: η Μ. Βρετανία επέβαλε στον Κουντουριώτη τον όρο να μην θεωρεί εχθρικά τα πλοία μεταφοράς του Ιμπραήμ, ενώ μέλη της λονδρέζικης επιτροπής των δανείων συνεργάζονταν με τον πατέρα του Ιμπραήμ.
Το πολυπολιτισμικό οθωμανικό σχέδιο για την Πελοπόννησο 1825-28Puccini: O mio babbino caro (Gianni Schicchi)Αποστάσεις Τατσόπουλου από το 1821 του ΣΚΑΪ;Παπαδιαμάντης, Φίνλεϋ, Ντοστογιέφσκι, Λόρδος ΒύρωνΜητσοτάκης-Παιδεία: Αριστερή τραγωδία;Αθανάσιος Χριστόπουλος - Ένας λησμονημένος ποιητήςΠοιοι αθλητές επιτρέπονται στο Ρίο;Mozart: Concerto for piano and Orchestra (d-minor) K.466, UchidaΤο φάρμακο, όχι το μπρατσοτσίμπιμα θα μας λύσει το πρόβλημα (Κούβελας)Οι ναζιστικές - φασιστικές ρίζες της Ευρωπαϊκής ΈνωσηςΨυχραιμία, Φασισμός, Κοινωνικές περιπέτειες (Πώς και γιατί διδάσκουμε Ιστορία)Η Φιλική Εταιρεία στην Κωνσταντινούπολη (Μ. Ευθυμίου)

Το "πολυπολιτισμικό" οθωμανικό σχέδιο για την Πελοπόννησο 1825-28 @forye

SHARE TO X SHARE TO REDDIT SHARE TO FACEBOOK WALLPAPER