@Museum.Odense
  @Museum.Odense
Museum Odense | Onlineforedrag #20: Tilsynet med de fredede fortidsminder v. Michael Borre Lundø @Museum.Odense | Uploaded May 2022 | Updated October 2024, 1 minute ago.
Hvad er et fredet fortidsminde egentlig, og kender du noget til det arbejde, der foregår med at passe på de fredede fortidsminder, så de også bliver bevaret for de kommende generationer? I dette foredrag vil museumsinspektør Michael Borre Lundø i billeder fortælle om sit arbejde med tilsynet af de fynske fortidsminder.

Gravhøje, de store stendysser og jættestuer er nok det, de fleste forbinder med et fredet fortidsminde. Selvom disse også udgør langt den største del, så omfatter gruppen af fredede fortidsminder også forsvarsanlæg, helligkilder, ødekirkegårde, bro- og vejanlæg, ligesom også sagnsten, mindesmærker, krigergrave og agerspor kan være fredede.
Alle fortidsminder har iboende fortællinger om fortidens mennesker og deres levevis. De er ikke bare smukke elementer i det fynske landskab – de fortæller i høj grad også om landskabets lange og spændende kulturhistorie, en fortælling som vi alle er en del af, og samtidig bør passe rigtig godt på!
Onlineforedrag #20: Tilsynet med de fredede fortidsminder v. Michael Borre LundøTid og tidsopfattelseVinter i Odense Bys MuseerFrugtavlsprotokol, Karsten KjerRibe Domkirkes bronzedøreDel 5.  Filtsning af tavl - Håndværk i Den Fynske LandsbyAnne Louise fortæller om at være med i Den Fynske Landsbys teatertrup.Med detektorføreren i markenSpis historien på MøntergårdenOnlineforedrag #16: De gamle danske landsbynavne v. Peder DamFundene fra vikingeborgen NonnebakkenNonnebakken Timelapse  August 2015

Onlineforedrag #20: Tilsynet med de fredede fortidsminder v. Michael Borre Lundø @Museum.Odense

SHARE TO X SHARE TO REDDIT SHARE TO FACEBOOK WALLPAPER