@PIATRAONLINEROMANIA
  @PIATRAONLINEROMANIA
PIATRAONLINE ROMANIA | Montaj Piatra Cubica | Tutorial @PIATRAONLINEROMANIA | Uploaded 3 years ago | Updated 1 hour ago
Don't click here - https://bit.ly/3eiUDXt

Ghid montaj piatra cubica pe pat de beton cu adeziv
Piatra cubica pentru trafic redus sau mediu si pe distante scurte se poate monta cu adeziv pe pat de beton.

Iata pasii:
1. Se efectueaza masuratorile preliminare, se indeparteaza vegetatia de pe suprafata
2. Se calculeaza adancimea de montaj
3. Se executa sapatura
4. Se toarna placa de beton, cu respectarea pantelor de scurgere a apelor meteorice
5. Se asteapta maturarea betonului
6. Dupa maturarea betonului se face montajul cu ajutorul adezivului, astfel:
se intinde adezivului pe placa de beton
se aplica adezivului pe piatra cubica
se fixeaza piatra cubica cu ajutorul ciocanului de cauciuc pana ce aceasta ajunge la planeitatea impusa de panta de scurgere a apelor metorice
se chituiesc rosturile cu chit de rosturi impermeabil
se impermeabilizeaza piatra cubica montata

Ghid montaj piatra cubica pe pat de nisip
Drumurile exterioare sunt destinate traficului pietonal sau celui auto. Pentru traficul pietonal se folosesc piatra cubica de ardezie, marmura, sandstone sau granit, mai rar travertin, cu grosime mica (3 5 cm, chiar 7 cm) sau piatra poligonala, iar pentru traficul auto se foloseste piatra cubica din granit sau sandstone, cu grosime de 8 - 10 cm. Pavarea drumurilor este reglementata de prevederile Legii 10/1995 privind calitatea in constructii si de standardele SR 6978/1995.

Constructia unui drum din piatra cubica respecta cerinte referitoare la panta acestora (1.5 2.5 %), denivelari (max 10 mm), latime rosturi (5-8 mm)

Cu respectarea acestor cerinte piatra cubica se poate monta in 3 moduri : pe pat de nisip, pe sapa semi-umeda, pe pat de beton, cu adeziv.

Montajul pietrei cubice pe pat de nisip varianta standard, cel mai des folosita:
Se verifica conditiile de drenaj este esential ca apa sa nu balteasca sub pietre , de aceea trebuie verificat modul de scurgere a apei pe suprafata
Se realizeaza un sistem de drenaj al apei daca acesta este necesar , un sant ascuns poate fi suficient. Pe anumite trasee se poate placa o zona mai joasa pe laterala drumului, pe unde sa se scurga apa.
Se verifica traseele de utilitati, acestea trebuie evitate.
Se executa sapaturi pentru a asigura adancimea de montaj si in corelare cu sistemul de drenaj .

Se realizeaza excavarea pana se ajunge la pamant compact evitandu-se solurile moi. Pentru o zona de trafic pietonal este necesar un pat de pietris de 5 cm grosime, ceea ce inseamna ca trebuie sapat pana la o adancime de 1823 cm. Pentru trafic auto si in jurul piscinelor este necesar un pat de 18-20 cm ceea ce face ca adancimea de sapare sa creasca. Se executa sapatura pe o suprafata mai larga daca pe margini se vor monta borduri.
Se marcheaza suprafata cu tarusi de lemn si sfoara
Se masoara suprafata (lungime, latime, adancime), se folosesc ruleta sau metrul de tamplarie.
Se alege pietrisul (piatra sparta sau balast) pentru stratul portant, acesta are uzual dimensiuni de 1.5-2.cm. Pentru doua straturi portante se alege pietris de doua dimensiuni diferite, cel inferior fiind mai mare. Se calculeaza cantitatile de pietris si nisip in conformitate cu informatiile furnizorului.
Se alege piatra cubica. Pentru trafic auto de peste 3.5 t se foloseste piatra cubica de peste 8 cm grosime, pentru trafic de sub 3.5 t se mai poate folosi si piatra cubica de 7 cm grosime.Se calculeaza necesarul de piatra cubica adaugand si ceva in plus.
Se delimiteaza zona cu sipci de lemn
Se realizeaza suportul din pietris, se compacteaza (se foloseste o placa vibranta). Peste acest suport se asterne un strat de nisip (margaritar) de 2 - 3 cm. se egalizeaza nivelul cu un dreptar. Se compacteaza (piloneaza). Se asterne un al doilea strat de nisip afanat.
Se amplaseaza bordurile.
Se aseaza piatra cubica pe al doilea strat de nisip.
Piatra cubica se aseaza cu 2 cm mai sus decat nivelul final al pavajului.
Se bate cu maiul manual de 25 kg sau mecanic, bucata cu bucata, fara a se stropi cu apa. Se corecteaza denivelarile.
Se imprastie nisip pe toata suprafata, se stropeste din abundenta cu apa, se impinge nisipul in rosturi cu o perie pana la umplerea acestora.
In functie de rezultat se executa o a doua batere cu maiul.

Montaj Piatra Cubica | Tutorial este un video realizat de PIATRAONLINE.
Montaj Piatra Cubica | TutorialIntretinerea unui blat din travertin la exterior | Ceara piatra naturalaAmenajarea Bucatariei | Acasa la Anca Serea si Adrian Sina#Giveaway | Cat de usor se monteaza Ardezia Flexibila? | Montaj panel SKIN interior livingImportanta culorilor in designul de interior si arhitecturaIntrebari frecvente | FAQ | PIATRAONLINEMarmura in living - baie - bucatarie si placari exterioareDesign & dine - 6 octombrie 2023Promotie de primavara la piatra naturalaCe se intampla daca nu impermeabilizezi marmura? #shortsConstructie piscin | Marmur Kavala | Acasa la Cristi Brancu si Oana Turcu BrancuTop 3 cele mai mari Diamante din lume | #shorts

Montaj Piatra Cubica | Tutorial @PIATRAONLINEROMANIA