@PIATRAONLINEROMANIA
  @PIATRAONLINEROMANIA
PIATRAONLINE ROMANIA | Ce adeziv sa alegi pentru piatra naturala @PIATRAONLINEROMANIA | Uploaded 2 years ago | Updated 1 day ago
https://www.piatraonline.ro/adeziv
Ce adeziv sa alegi pentru piatra naturala si cum sa intelegi codificarile lor.
Cele mai multe placari din piatra naturala se monteaza prin lipirea placilor cu adeziv. Cum piata este plina de diverse tipuri de adezivi te intrebi, in mod firesc, care este cel mai potrivit pentru tine ? Cum sa alegi adezivul astfel incat sa nu-ti cada placile de piatra de pe suport ?
De la inceput trebuie sa stii ca adezivii pot fi pe baza de lianti minerali (ciment, de aceea se codifica cu litera C), in dispersie (codificati cu D) si pe baza de rasini reactive (codificati cu R). Adezivii pe baza de lianti minerali sunt: monocomponenti (pe baza de ciment) sau bicomponenti (cei care combina o componenta in pulbere, pe baza de ciment, cu una lichida, din rasina organica).
Acum ne referim la adezivii monocomponenti, avand ca liant cimentul si care sunt cei mai raspanditi in constructii. Cateva proprietati importante ale lor sunt prinse in codificari specifice. Aderenta este una dintre ele. Conform standardelor aderenta normala are valori 0.5 N/mm, un adeziv cu acesta caracteristica fiind codificat C1. Pentru situatiile in care este nevoie de aderenta superioara valorile sunt 1 N/mm, iar codificarea este C2. O alta caracteristica importanta este timpul de lucru. Cand timpul alocat lucrarii este limitat se cer adezivi cu intarire rapida si acestia se codifica cu F. Iar daca timpul de montare a placilor dupa aplicarea adezivului este mai lung acesti adezivi se codifica cu E (open time). Montajul placilor in mediul exterior sau pe pardoseli incalzite necesita adezivi elastici. Acestia se codifica cu S1 pentru deformare 2.5 mm, sau cu S2, pentru deformare 5 mm. Alunecarea este si ea o caracteristica importanta cu precadere pentru placarile verticale. Dupa standarde adezivii cu alunecare redusa se codifica cu T si au valori 0.5 mm.
Alegerea unui adeziv tine cont si de marimea placilor care se pot monta dar si de locul de montaj, aceastea sunt in stransa legatura cu caracteristicile adezivului.
Sa dam cateva exemple folosind adezivii Weber pentru o intelegere facila a modului de lucru:
1. Avem de montat placi de marmura 60x30 cm pe o pardoseala incalzita. Cu aceste precizari este clar ca vom alege un adeziv cu caracteristica de aderenta C2, cu timp de lucru extins E, cu alunecare redusa T si elastic (S1). Ar trebui sa fie unul codificat cu C2TES1
(Weberset Marmo Plus)
2. Placarea unei pardoseli industriale in mediu critic, vibrational, ar fi nimerit sa se faca folosind un adeziv cu aderenta sporita si elasticitate superioara, de tipul C2TES2 (Weberset Superflex Max2)
3. Placarea unui perete de living cu placi de 30x30 cm necesita un adeziv cu caracteristici normale de aderenta (C1) dar cu alunecare redusa T. Codificarea este C1T (Weberset ST10)
Ce adeziv sa alegi pentru piatra naturalaBlack Friday 2022 | PIATRAONLINEMontaj piatra naturala in baie | TravertinRAW Collection Event  - interviu cu designer-ul de interior Ciprian SiposMontaj Cismea in gradinaPiatra naturala | Marmura -  granit - travertin - ardezieGabioane pentru curte si gradinaSeri de vara in Pavilionul PIATRAONLINE#weareopen | Piatra Naturala | Marmura, Travertin, Granit, ArdezieMontajul unui gratar de gradina #shortsCum Impermeabilizezi Corect Ardezia Flexibil cu LTP Mattstone H2O Vezi testul final!Un altfel de spatiu de birouri | Meet the Creators ep. 06 | Dimitris Dulhan

Ce adeziv sa alegi pentru piatra naturala @PIATRAONLINEROMANIA