@tvmedicala
  @tvmedicala
Televiziunea-Medicala.ro | 2100 de gravide din zona de vest a țării beneficieză de analize gratuite (VIDEO) @tvmedicala | Uploaded 1 year ago | Updated 9 hours ago
2100 de gravide din zona de vest a țării beneficieză de pachete de analize gratuite, foarte importante in sarcină, este vorba de analizele de bază, la care se adaugă toxoplasmoza, cito megalo virus, hepatite, analize pentru trombofilie, dublu test, triplu test, amniocenteză și altele.
"Proiectul se va finaliza în decembrie 2023, are o valoare de 2 milioane și jumătate de euro și are ca parteneri Spitalul Clinic Municipal de Urgență  Timișoara, leaderul proiectului și Spitalul Clinic Județean de Urgență  din Timișoara. In proiect am atras încă două spital: Spitalul  Clinic Județean din Arad și Spitalul Municipal "Alexandru Simionescu" din Hunedoara ș intenționăm să atragem și Spitalul  Județean de Urgență din Carașseverin.", a spus Dr. Oprea Maria Olimpia, medic primar obstetrica-ginecologie, manager de proiect.

"Acest screening are o importanță deosebită. Este important ca toată lumea să aibe  acces la un asemenea screeening. Știm că în clinicile private se efectuează aceste analize, contra cost. Sumele nu sunt neglijabile, iar aici, in cadrul spitalului nostru, totul se face pe gratis, la acelaș standard și cu aceleasi aparaturi cu care se realizează și in mediul privat.", a spus Dr. Olaru Flavius, medic primar obstetrica ginecologie, expert morfologie fetală in cadrul proiectului.

"Avem un număr de 677 de paciente care s-au adresat cabinetului de screening, cele mai multe venind din mediul rural și o parte din ele nu au avut niciodată servicii de acest gen. În general paciente cu o pregătire mai precară, de etnie, abuzate sau tinere, minore și feed backul din partea lor este pozitiv." a spus Reut-Petria Ancuta-Camelia - Asist med sef ginecologie. 

"Sunt beneficiară unui astfel de pachet de screening prenatal, atât pentru analizele din primul trimestru. Acum mă aflu în a doua etapă de screening prenatal, e vorba de dublu test, benefic pentru riscuri de sindromuri.", a adăugat  gravida beneficiară în proiect, Flavia Tatucu.

"Zilnic avem ecografii de efectuat, pacientele se programează, exista un sistem bine pus la punct prin care ele au acces la acest serviciu și sperăm ca in viitor să fie și mai multe", a spus Dr. Olaru Flavius, medic primar obstetrica ginecologie, expert morfologie fetală in cadrul proiectului.

"In cadrul proiectului se efectuează și un registru național de screening, este un proiect regional, care în acest moment se desfășoara doar pe trei regiuni din țară, este vorba de noi, de Craiova și Brașov,", a adăugat Dr. Oprea Maria Olimpia, medic primar obstetrica-ginecologie, manager de proiect.

"Este foarte important acest screening prenatal, atât pentru mamă cât și pentru făt, pentru a cunoaște de la bun început patologiile de care putem suferi și a e depista din timp ca să putem face ceva benefic, atât pentru mamă cât și pentru făt.". a adăugat Flavia Tatucu.
2100 de gravide din zona de vest a țării beneficieză de analize gratuite (VIDEO)Congresul SOROT 2023 se  întinde pe parcursul a trei zile pline de conținut științific de calitateZimmer BiometUnic in TimisoaraLIVE - Sezonul de vară reduce numarul donatorilor de sânge din TimișTehnici și tehnologii de ultimă generație pentru tratamentul canceruluiSecția de ,,mari arși” de la Spitalul Județean Timișoara prinde contur🚑 Alo, 112! Sezonul 3 – Episodul 7 🚑LIVE - Probleme comportamentale la copii  și care este rolul părințilorAlo, 112! Sezonul 4 – Episodul 2Boala venoasă cronică: simptome, factori de risc, clasificare și tratamentBest motivational speech! #shorts

2100 de gravide din zona de vest a țării beneficieză de analize gratuite (VIDEO) @tvmedicala

SHARE TO X SHARE TO REDDIT SHARE TO FACEBOOK WALLPAPER